Facilitair in theatermanagement

Productie

Allround
Bij Ramaekers Entertainment ben ik sinds 2011 werkzaam in verschillende functies; als productieduizendpoot ben ik betrokken bij deze groeiende producent. Zo fungeerde ik als hoofd-productie bij MusicalWeekend en MusicalCamp. Bij de producties ‘Reaching for Broadway 2012′ en ‘Reaching for Broadway Celebrations 2013’ was ik als productieleider werkzaam. In mei 2013 vond het grote musicalconcert ‘Musical Memories’ plaats, in april 2014 heeft dit een vervolg gekregen met ‘Best of Musical’. Hier was ik multi-inzetbaar als onder andere productieleider, company- en stagemanager.
Per maart 2015 ben ik aangesteld als Uitvoerend Producent voor alle producties die door Ramaekers Entertainment ontwikkelt gaan worden. In deze functie ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het opzetten en bewaken van productieplanningen alsmede productiebudgetten; het bewaken en begeleiden van het productieproces van de theaterproducties per seizoen, zowel op creatief, inhoudelijk, financieel en organisatorisch gebied; onderhandelingen voeren ten behoeve van o.a. de aanstelling van de cast, crew, orkest- en creative team; productieteams samenstellen en de werkzaamheden van de betrokken medewerkers plannen en bewaken.

On tour
In 2012 heb ik kennisgemaakt met M-Lab. Voor deze producent ben ik als company-manager betrokken geweest bij de tour ‘De boot en het meisje’. Bij Theaterwerk Spiriet ben ik in 2013 verbonden geweest als tourmanager bij de toneelvoorstelling ‘Eindeloos’. Voor Ramaekers Entertainment verzorg ik het companymanagement voor de voorstelling ‘Anastasia, de musical’ en uiteraard ook alle andere projecten voor deze producent.
In deze functies draag ik zorg voor een optimale communicatie tussen de producent en diverse disciplines van een productie m.b.t. ontwikkelingen, planningen en procedures; organiseer ik vervoer en catering op locatie; ben ik het eerste aanspreekpunt voor cast en crew; vertegenwoordig ik de producent tegenover theaterdirecties; en begeleid ik publicitaire zaken op locatie.


Techniek

Stagemanagement
Vanuit mijn werkzaamheden als theatertechnicus en mijn productionele ervaring ben ik bij Ramaekers Entertainment ook betrokken als stagemanager. Voor al zijn producties ben ik in deze functie de spil tussen het artistiek team en het (huis-)techniek. Het coördineren van de op- en afbouw van licht, geluid, en decor behoren tot mijn werkzaamheden, alsmede het opstellen en bewaken van (technische) planningen en draaiboeken. Daarnaast zorg ik voor alle technische faciliteiten en schep ik voorwaarden waardoor repetities onbelemmerd doorgang kunnen vinden. Daarbij stuur ik het technisch team aan voor-, tijdens-, na de voorstelling. Ook voor de Musical Company ben ik werkzaam in deze functie. Onlangs ben ik als stage-manager mee op tournee geweest met ‘Musicals in Concert – live on tour’.
Mijn eerste stagemanagement-ervaring was tijdens mijn stage bij Bos Theaterproducties waar ik met de voorstelling ‘Heksen’ de stagemanager tijdelijk verving.

Voorstellingsleider
Als voorstellingsleider worden cues gegeven m.b.t. changementen van decor, en licht en geluid a.d.h.v een script of cueboek. Essentieel voor een soepel lopende en professionele voorstelling. Daarbij is samenwerking met de stagemanager en regisseur erg belangrijk. Hierin ligt mijn ervaring voornamelijk bij amateur theaterverenigingen zoals Theatergroep Horizon, St. MÉT Passie voor Theater en Balletschool Attitude.


Een volledige up-date van mijn CV is hier te lezen!


Om mijn werkzaamheden te professionaliseren ben ik in 2013 met Iralas Theater zelfstandig geworden. Daarnaast kan er over ieder vorm van samenwerking gesproken worden.
Ook blijf ik in gesprek met theatermakers- en producenten om met Iralas Theater een steentje te kunnen blijven bijdragen aan de ontwikkeling van cultureel Nederland.


Kristiaan backstage theatermanagement

Reacties zijn gesloten.